Sinisorsan pesintää Lopella voi jännittää suorana netistä

Lopelta voi jälleen seurata Saima-sinisorsan pesintää. Metsästäjäliitto on avannut sorsatuubiliven.

”Pesintä on siinä mielessä rentouttavaa seurattavaa, että pitkiin aikoihin kuvassa ei tapahdu juuri mitään, toisinaan emo kääntyilee ja kohentelee asentoaan. Iltaisin Saima poistuu pesästä tunniksi-pariksi juomaan ja syömään”, kertoo Metsästäjäliiton luonnon- ja riistanhoitopäällikkö Ere Grenfors.

Sorsat ovat paikkauskollisia. Saimakin palaa joka vuosi samalle paikalle.

”Jännittävin hetki on se, kun poikaset lähtevät pois pesästä”, sanoo Grenfors. Poikasten arvioidaan kuoriutuvan Snelmannin päivän tienoilla. ”Kaikki poikaset kuoriutuvat yleensä muutaman tunnin sisällä ja hyppäävät emon houkuttelemana pihalle jonossa”, hän jatkaa.

Sorsatuubiliveä voi seurata tämän jutun yläosassa tai YouTubessa.