Esikoululaisten etäopetusta kokeillaan Riihimäellä

Liikunta, lapsi

Riihimäellä kokeillaan etäopetusta myös esikoululaisille Junailijankadun päiväkodissa. Samanlaisia etäopetuksen työkaluja kuin kouluilla ei kuitenkaan ole käytössä. Kokeilussa on ennen kaikkea kyse siitä, että lapsille tarjotaan mahdollisuus pitää yhteyttä esiopetusryhmäänsä. Käytännössä asiat hoidetaan WhatsAppin ja sähköpostin välityksellä.

Kokeilu on perheille täysin vapaaehtoinen ja vasta alussa. Osallistuneilta perheiltä on kuitenkin jo tullut hyvää palautetta, ja lapset ovat kotona todella paneutuneet tehtäviinsä. Etäopetuksessa ovat mukana kaikki ryhmän 23 lasta. Perheet osallistuvat etäopetukseen omien mahdollisuuksiensa mukaan.

Ennen koronaviruksesta aiheutunutta poikkeustilannetta päiväkoti piti etänä yhteyttä yhteen esikoululaiseen, jonka perhe matkusti kansainvälisissä työtehtävissä.