Heli Laaksonen mukaan Iittalan naivisteihin

Naivistit Iittalassa, Sergei Arhipov

Näyttelyn julistetaitelija on Sergei Arhipov.

Hämeenlinnassa ensi kesän Naivistit Iittalassa -näyttelyn taiteilijat on julkistettu.

Uusia taiteilijoita ovat Kirsi Jalava Janakkalasta, Aura Kajas Helsingistä, Heli Laaksonen Raumalta ja Salla Lylynoja Valkeakoskelta. Paluun näyttelyyn tekevät Marit Björnegran Ruotsista, Aimo Katajainen Turusta, Anneli Kokkonen Lahdesta ja Tarja Polari Vantaalta.

Julistetaiteilijaksi valittiin Sergei Arhipov, jonka teoksissa näkyy vaikutteita venäläisestä kansanperinteestä, konstruktivismista ja jopa kubismista. ”Hän hyödyntää taidehistoriaa erittäin mielenkiintoisella tavalla,” luonnehtii näyttelyn kuraattori Hannu Castrén.

Nimekseen näyttely on saanut Uskalla iloita. Se tulee suoraan yleisöltä, vuosien mittaan saadusta palautteesta. Kävijät kertovat tulleensa näyttelyssä iloiselle mielelle.