Robotiikkalukio haussa Riihimäelle

Sanni Grahn-Laasonen

Sanni Grahn-Laasonen. Kuva: Kristian Tervo.

Riihimäen kaupunki hakee lukiolle robotiikkaopetuksen erityistehtävää. Opetus- ja kulttuuriministeriö päättää niistä lähiaikoina.

Kaupunki haki kyseistä erityistehtävää lukiolle ensimmäisen kerran pari vuotta sitten ensimmäisenä suomalaisena lukiona. Tuolloin sitä ei myönnetty. Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen lausunto kuitenkin oli rohkaiseva.

Viime syksynä Riihimäen kaupunki hyväksyi ensimmäisenä lukiona Suomessa pakollisia roboiikkakursseja sisältävän lukion robotiikkaopetuksen opetussuunitelman. ”Nämä kurssit sisältävät opintoja muun muassa robotiikan eettisiä asioita käsittelevästä filosofian kurssista, esineiden internetistä, tekoälyn perusteista sekä esineiden liikutteluun kykenevien robottien suunnittelusta”, kertoo sivistysjohtaja Esa Santakallio.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen vieraili Riihimäen lukiossa tällä viikolla ja tutustui suunnitelmiin.