Naisen epäillään hankkineen susia koirasusien kasvattamista varten

Susi

Kanta-Hämeessä asuvan naisen epäillään hankkineen susia koirasusien kasvattamista varten. Poliisi sai asiasta alkuvuodesta vihjeen.

Kotietsintöjä tehtiin kolmessa eri kohteessa Etelä-Suomessa. Nainen oli toimittanut eläimiä tuttaviensa luokse piiloon. Poliisi löysi kolme eläintä, joiden asiantuntijat arvioivat olevan susia.

Pääepäiltynä oleva nainen on vangittu. Häntä epäillään todennäköisin syin törkeästä eläinsuojelurikoksesta ja luonnonsuojelurikoksesta. Sudet pääepäilty on joko tuonut Suomeen Venäjältä tai ottanut ne luonnosta.

Nainen on kasvattanut koirasusia jo vuosien ajan. ”Hänen tilallaan oli kotietsinnän aikaan yli kuusikymmentä eläintä, joista osa oli koirasusia ja osa muita koiria”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anne Hietala Helsingin poliisilaitokselta.