Neljä rohkeaa vankia lavalla Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Teatteri

Suomen loppusijoitus Oy – Hiihtävä hautaustoimisto on neljän vangin esitys.

Hämeenlinnan Teatterissa nähdään jälleen vankeja lavalla. Näyttelijöinä on neljä vankia Riihimäen vankilasta.

Esitys on Suomen loppusijoitus Oy – Hiihtävä hautaustoimisto. Käsikirjoituksen on työryhmä toteuttanut Lasse Lehtisen romaanin pohjalta.

”Apukeinoina meillä ovat olleet näyttelijäntyön perusteet, näyttämön ja komiikan lainalaisuudet. Olemme onnistuneet säilyttämään työskentelyssämme lapsekkaan huumorin”, kertoo ohjaaja Antti Lattu.

Taittuu ry on Suomen ainoa pitkäjänteisen vankilateatterin toteuttaja. Yhdistyksen pääyhteistyökumppani on Rikosseuraamuslaitos. ”Osallistuminen vankilateatterihankkeeseen on aina rohkea ja iso ponnistus vankilan henkilökunnalta sekä vangeilta”, kertoo Riihimäen vankilan apulaisjohtaja Susanna Schugk-Laulumaa.

Suomen loppusijoitus Oy – Hiihtävä hautaustoimisto on Taittuu ry:n, Riihimäen vankilan ja Hämeenlinnan Teatterin yhteistuotanto. Ensi-ilta on torstaina 10.1. kello 18. Muut esitykset perjantaina 11.1. kello 18 sekä lauantaina 12.1. kello 14 ja 18. Lauantain päivänäytöksen jälkeen on keskustelutilaisuus.