Hämeenlinnassa kokeillaan vuokrapyöriä

Polkupyörä

Yhteiskäyttöisiä polkupyöriä kokeillaan Hämeenlinnassa loppusyksyn aikana. Vuokrapyörän voi ottaa käyttöön kolmelta pyöräasemalta.

”Pyöräily on Hämeenlinnan kaupungin strateginen tavoite. Tämän lyhyen kokeilun avulla saamme toivottavasti lisätietoa siitä, olisiko yhteiskäyttöisillä polkupyörillä Hämeenlinnassa kysyntää”, toteaa Hämeenlinnan kaupungin vs. strategiapäällikkö Ismo Hannula.

Pyöräasemat ovat rautatieasemalla, linja-autoasemalla ja keskussairaalalla. Ne tunnistaa runkolukituksen mahdollistavista pyörätelineistä ja infokyltistä. Pyörissä on älylukot, jotka toimivat puhelimeen ladattavalla sovelluksella.

Vuokrapyörän voi palauttaa mille tahansa pyöräasemalle. Ne ovat avoinna ympäri vuorokauden. Pyörien käyttö maksaa esimerkiksi yhden euron puolelta tunnilta ja neljä euroa kahdelta tunnilta.

Kokeilu alkaa perjantaina ja jatkuu näillä näkymin marraskuun loppuun.