Kuljetuspalvelun haasteita ratkotaan Kanta-Hämeessä

Maakunnallisen kuljetuspalvelun haasteita ratkotaan Kanta-Hämeessä.

Kunnat ja kuntayhtymät kilpailuttivat maakunnallisen kuljetuspalvelukeskuksen ja liikennöinnin yhteishankintana keväällä. Kuljetuspalvelukeskuksen palvelun tuottajaksi valittiin kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehnyt Tampereen Aluetaksi. Maakunnallinen kuljetuspalvelu on ollut toiminnassa heinäkuusta lähtien.

Liikennöintisopimukset on tällä hetkellä allekirjoitettu 105 liikennöitsijän kanssa. Heillä on yhteensä 150 autoa.

Vaikeuksia on ollut puhelinpalveluun, järjestelmään ja uusiin käytäntöihin liittyen. Palvelu ei vielä ole sopimuksen mukaisella tasolla. Riihimäen seudulla on myös todettu tarve täydennyskilpailutukselle automäärän lisäämiseksi.

Palvelussa ilmenneitä ongelmia on ratkaistu yhteistyössä Tampereen Aluetaksin kanssa. Koko ajan työskennellään aktiivisesti palvelun vakiinnuttamiseksi sovitulle laatutasolle.