Kampanja purrut Hämeenlinnassa odottavien äitien tupakointiin

Tupakat

Hämeenlinnan neuvolat käynnistivät viime vuoden kesällä kampanjan, jossa kannustetaan kaikkia odottavia perheitä savuttomuuteen. Valtakunnallisestikin kiinnostusta herättäneen kampanjan myötä hämeenlinnalaisista odottajista enää vain 4 prosenttia tupakoi.

Kampanjassa kaikki odottavat perheet saavat tietoa savuttomuuden hyödyistä ja voivat tehdä häkämittauksen. Häkämittari mittaa hengitysilmasta häkäpitoisuuden ja arvioi kuinka paljon häkää kulkeutuu äidin verenkierrosta sikiöön. Mittaukset tehdään ensimmäisellä neuvolakäynnillä ja keskiraskauden käynnillä.

Suomi on ainoa Pohjoismaa, jossa raskaana olevien tupakointi on edelleen samalla tasolla kuin 1980-luvulla. Odottavista äideistä noin 15 prosenttia tupakoi raskausaikana.