Kolme valtatietä ja päärata kaipaavat panostuksia

Jussi Eerikäinen, Hämeen kauppakamari

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen. Kuva: Tarmo Valmela / Photodance Valmela.

Kauppakamarit ovat laatineet listan Suomen liikenneverkon tärkeimmistä korjaus- ja kehittämiskohteista.

Kanta-Hämeestä mukana ovat valtatien 2 parantaminen, valtatien 10 kehittäminen kaupunkimaisena pääväylänä Hämeenlinnan kantakaupungin kohdalla ja pääradan kapasiteetin lisääminen. Päijät-Hämeessä panostuksia tarvitaan valtatiellä 12 välillä Uusikylä-Tillola.

Esille on noussut valtatien 10 kehittäminen myös Tuulosen ja Hämeenlinnan välillä. ”Hämeen kauppakamari suosittelee, että valtatien 12 liikenteen ohjaamista valtatielle 10 välillä Tuulonen-Hämeenlinna selvitetään. Linjaus on ollut Hämeen liiton suunnitelmissa esillä”, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.

Valtatiellä 2 akuuteimmat parannustoimenpiteet kohdistuvat Humppilaan ja Lasitehtaan yritysalueen liittymäjärjestelyihin.