Vankilamuseon veto kasvoi – Tuotot paikalliseen hyväntekeväisyyteen

Vankilamuseo

Vankilamuseo.

Hämeenlinnassa Vankilamuseo oli suosittu vierailukohde tänäkin kesänä. Kävijämäärät kasvoivat.

Kesän aikana Vankilamuseossa vieraili reilut 12 400 kävijää. Määrä on lähes 650 suurempi kuin viime vuonna. Lisäksi erikseen järjestetyt Pako vankilasta -tapahtumat kokosivat 315 osallistujaa.

Vankilamuseo kiinnostaa nimenomaan perheitä. Vierailijoista lähes lapsia oli lähes joka kolmas.

Ulkomaalaisia vierailijoita Vankilamuseossa kävi noin tuhat. Heidänkin osuutensa kasvoi viie vuodesta. Linnanniemen museoiden yhteistä aluelippua hyödynnettiin ahkerasti ja Museokortin käyttäjät lisääntyivät edelleen.

Linnan Kehitys on yhdessä LC Tawastin kanssa pyörittänyt Vankilamuseota talkoovoimin kahtena kesänä. ”Tämä kesä meni järjestelyiden osalta huomattavasti helpommin kuin viime vuosi. Talkoolaiset olivat jo oppineet tehtävänsä, paikka ja prosessit olivat tuttuja. Mitään kommelluksia ei sattunut,” kertoo LC Tawastin aktiivinen jäsen ja Vankilamuseon puuhamies Markku Ilmarinen. Kassapalvelussa oli töissä kolme nuorta.

Pääsymaksuista kertyneet tuotot menevät paikalliseen hyväntekeväisyyteen. Niillä on hankittu esimerkiksi potkuautoja Kaurialan liikennepuistoon.