Laiterikon poikkeusjärjestelyt ohi Kanta-Hämeen keskussairaalassa

Lääkäri , stetoskooppi

Kanta-Hämeen keskussairaalassa laiterikon aiheuttamat poikkeusjärjestelyt ovat ohi.

Paineilmakompressorin rikkoutunut kuivain on korvattu uudella. Korjauksen yhteydessä koko paineilmajärjestelmä huuhdottiin ja kuivattiin. Paineilmaa käyttäviä sairaalalaitteita operoitiin reilun viikon ajan kannettavien kaasupullojen avulla.

”Kokonaisuudessaan paineilma- ja höyrykatko saatiin hoidettua erinomaisen hienosti ja potilasturvallisuutta missään vaiheessa vaarantamatta, mistä suuri kiitos kuuluu henkilöstömme yhteistyölle ja joustavuudelle”, toteaa johtajaylilääkäri Seppo Ranta.

Kuluvalla viikolla leikkauksia ei enää ole jouduttu perumaan. Laiterikko johtui ilmeisesti pitkään jatkuneista helteistä.

Potilaiden suuntaan poikkeusjärjestelyjen vaikutukset jäivät minimaalisiksi.