Vappuna paistaa, jos ei sada

Sää on vappuaattona suuressa osassa maata poutainen ja varsin aurinkoinen. Vappupäiväksi saattaa maan eteläosaan saapua Baltiasta jatkuvampia vesisateita, tosin nyt näyttää, että ne jäävät Suomen eteläpuolelle.

Ilmatieteen laitos ennustaa, että sää on maanantaina eli vappuaattona suuressa osassa maata melko aurinkoinen ja poutainen. Lähinnä maan keskiosassa tulee siellä täällä yksittäisiä iltapäiväkuuroja. Lämpötila on päivällä 11–15 astetta.

Vappuyö on todennäköisesti koko maassa poutainen, laajalti selkeä ja kylmä. Lämpötila voi painua pakkaselle maan eteläosia myöten.

Vappupäivänä Baltiasta lähestyy vesisadealue. Tämänhetkisten ennusteiden valossa se jäänee kuitenkin Suomen eteläpuolelle. Tällöin sää jatkuisi lähes koko maassa pääosin poutaisena ja laajalti myös aurinkoisena. Poutaisen sää vallitessa päivän ylimmän lämpötilan ennustetaan olevan vappupäivänä maan etelä- ja keskiosassa 8–13 astetta. Mahdollisessa vesisateessa päivälämpötila jää etelässä viiden asteen tuntumaan.