Tavastilassa tanssin iloa – ”Kuuluu ihan jokaiselle”

Tanssii kaikkien kanssa

Antti Törmänen ja Laura Jussila sekä Taina Verho ja Tia Laineinen harjoituksissa. Kuvat: Suvi Jokinen.

Kansainvälisen tanssin päivän aattona lauantaina Kauppapaikka Tavastilassa järjestetään Tanssii Kaikkien Kanssa -tapahtuma. Ohjelmassa on muun muassa tanssikilpailu ja -esityksiä.

”Haluamme tuoda esille, että liikunta ja tanssi kuuluu ihan jokaiselle. Rajoitteet eivät ole este”, kertoo tapahtuman järjestäjä Suvi Jokinen.

Tanssii Kaikkien Kanssa -kilpailussa nähdään neljä rohkeaa osallistujaa tanssinopettajineen. He ovat Tia Laineinen ja Taina Verho, Janne Rökman ja Tuija Telen-Setälä, Laura Jussila ja Antti Törmänen sekä Kalle Rahomäki ja Noora Pesonen.

”Varmaa on se, että näemme neljä upeaa ja erilaista paria sekä näin ollen myös neljä varsin erilaista, hienoa tanssiesitystä. Näiden esitysten eteen kilpailijat ovat tehneet kovasti työtä tanssinopettajiensa kanssa”, Jokinen sanoo.

Tuomareina tapahtumassa ovat televisiosta tuttu tanssija Jani Rasimus, sanoittaja Sana Mustonen ja erityisliikunnanohjaaja Panu Tavisalo. Avauspuhujana on Sari Rautio. Kilpailun juontajaa Minna Mänty-Sorvari.

Tapahtuman Suvi Jokinen järjestää osana liikunnan ammattitutkinnon opintojaan. Idea tuli, kun tanssinopettaja Taina Verho ehdotti, että erityisasiakkaille voisi järjestää samanlaisen kilpailun kuin oli muutaman vuoden takainen Tanssii Tuttujen Kanssa.

”Toivon paikalle paljon katsojia, jotta saamme levittää tätä liikunnan ja tanssin ilosanomaa mahdollisimman monelle”, Jokinen toteaa.

Tanssii Kaikkien Kanssa

Klo 9.00 Ikäihmisille suunnattua tanssillista tuolijumppaa (Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy)

Klo 11.00 Jääkuningatar tanssittaa lapsia

Klo 13.00 Soveltavan tanssin kilpailu toisen kerroksen takaosassa