Poliisi varoittaa vaarallisesta toiminnasta koulujen pyöräparkeissa Hämeenlinnassa

Hämeenlinnassa Nummen yhtenäiskoulun pyöräparkissa Ahvenistontiellä on tehty ilkivaltaa polkupyörille. Polkupyörien renkaiden lukitusmuttereita on löystytetty, samoin pyörien jarrujen lukituspultteja on vahingoitettu. Pyörien vahingoittaminen kuvatulla tavalla voi aiheuttaa vakavan vaaratilanteen liikenteessä ja johtaa erittäin vakaviin henkilövahinkoihin. Kouluun ollaan poliisista yhteydessä tämän vaarallisen toiminnan lopettamiseksi.

Kuluvan viikon maanantaina yläkouluikäinen poika joutui onnettomuuteen pyörän jarrujen vahingoittamisesta johtuen. Poika kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan, missä hänellä todettiin aivotärähdys. Poliisi on aloittanut tapahtuneen johdosta esitutkinnan, missä rikosnimikkeenä on pahoinpitely.

Viitteitä vastaavasta toiminnasta on ollut aiemminkin Hämeenlinnassa. Poliisi pyytää vihjeitä ilkivallantekijästä sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.hame@poliisi.fi