Ensimmäinen sikakontti matkalla Forssasta Kiinaan

Sianliha

Sianlihaa. Kuvituskuva.

Sianlihan vienti Forssasta Kiinaan on alkanut. Ensimmäinen lähetys HKScanilta on matkalla vastaanottajalle.

Kontti toimitetaan meritse. Sen lastina on 25 000 kiloa sianlihaa. Määränpää on Tianjin Port.

”Kiinan sianlihamarkkinat ovat maailman suurimmat. Vahvuutemme Kiinassa määrän sijaan ovat tuotteemme hyvä maku ja korkea laatu sekä suomalaisten perhetilojen maailmanluokan osaaminen. Laatuvaatimukset sianlihalle Kiinassa ovat yhdet maailman tiukimmista”, kertoo HKScanin viennistä vastaava johtaja Jukka Nikkinen. ”Kiinalaiset hyödyntävät ruoanlaitossa sian kaikki ruhonosat”, hän sanoo.

Kiinalaiset haluavat ostaa muun muassa lihaisia porsaan luita ja sorkkia, jotka ovat maassa erittäin arvostettuja. ”Näitä on mukana myös tässä ensimmäisessä vientierässä”, Nikkinen paljastaa.

HKScanin tavoitteena on myydä ensimmäisenä vuonna noin kolme miljoonaa kiloa sianlihaa Kiinaan. Volyymi on määrä kolminkertaistaa vuoteen 2020 mennessä.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että odotettu vienti Forssan yksiköstämme on alkanut. Vienti avaa koko tuotantoketjulle uusia ansaintamahdollisuuksia ja luo uskoa suomalaisen ruoantuotannon kansainväliseen kilpailukykyyn”, toteaa HKScanin toimitusjohtaja Jari Latvanen.