Hämeen partiopiirin kevätmestaruuskilpailut tänään Tammelassa

Hämeen Partiopiirin tarpojien partiotaitojen kevätmestaruuskilpailu järjestetään tänään Tammelassa. Kilpailuun on ilmoittautunut 180 reipasta partiolaista.

Mittelö käydään joukkueittain kahdessa sarjassa: oranssissa sarjassa kisaavat viisihenkiset tyttövartiot ja vihreässä seka- ja poikavartiot. Kisaajat ovat 12–17-vuotiaita partiolaisia.

Kilpailun nimi Hakkapeliittojen matkassa viittaa kisapaikkaan, sillä Tammela tunnetaan Suomen Hakkapeliittapitäjänä.

– Halusimme kilpailun teeman kautta kunnioittaa paikallisia perinteitä ja Tammelan historiaa. Kuten hakkapeliitat, myös kisavartiot tarvitsevat selvitäkseen hyvää henkeä ja yhteistyökykyä, kertoo kilpailun toinen johtaja Irene Paajanen.

Partiotaitokisoissa suunnistetaan rastilta toiseelle välillä pysähtyen rasteille, joissa suoritetaan erilasia tehtäviä. Tammelan koulukeskus toimii kilpailukeskuksena ja kilpailureitti kulkee kohti Mustialaa.

Kilpailun järjestävät Hämeen Partiopiiri ry:n Forssan alueen lippukunnat: Forssan Tornitulet ja Tornihaukat ry, Humppilan Ilvespojat ry, Koijärven Kurjet ry, Jokioisten Korvenkävijät ry, Tammelan Metsänkävijät ry.