Tietyöt haittaavat liikennettä Hämeenlinnassa

Katuman kiertoliittymän parantaminen Valtatiellä 10 ja Karhitien rakentaminen Nummen alueella haittaavat liikennettä Hämeenlinnassa

Katuman kiertoliittymässä työt alkavat huhtikuun 2018 lopussa, ja ne valmistuvat syyskuun 2018 loppuun mennessä. Urakassa rakennetaan osittain kaksikaistainen kiertoliittymä nykyisen kiertoliittymän kohdalle. Lisäksi työhön kuuluu sillankorjausta ja yhden sillan leventäminen. Hankkeen tavoitteena on parantaa liikenteen sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta.

Nummen alueella olevien Karhitien ja Kylätien rakennustyöt alkavat toukokuun 2018 alussa. Urakassa rakennetaan katua ja muuta kunnallistekniikka palvelemaan alueen toimintoja, joista merkittävänä mainitaan syksyllä 2018 toimintansa aloittava Nummen koulukeskus. Urakan tilaajia ovat Hämeenlinnan kaupunki ja HS-Vesi.

Erityisesti Katuman kiertoliittymän työmaa haittaa liikennettä. Alustavien suunnitelmien mukaan Katistentie joudutaan katkaisemaan sillankorjaustyön ajaksi lyhyeltä matkalta kesän 2018 aikana. Sekä Katuman kiertoliittymässä että Karhitien ja Kylätien alueella mahdolliset haitat pyritään minimoimaan hyvillä työmaan aikaisilla liikennejärjestelyillä.