Vedenkorkeudet nousussa Hämeessä

Hämeen alueen vesistöjen vedenkorkeudet ovat kääntyneet nousuun.

ELY-keskus kertoo, että paikalliset tulvat ovat mahdollisia. Lunta on maastossa paikoitellen
vielä paljon. Maaperä on kosteaa syksyn ja alkutalven runsaista sateista johtuen. Lisäksi jääpeite joissa ja ojissa voi hidastaa vesien virtaamista rumpu- ja silta-aukoissa. Säännösteltyjen järvien vedenpintoja on alennettu voimakkaasti tulvahaittojen pienentämiseksi.

Hauhon reitillä Iso-Roineveden vedenkorkeus on nyt 20 senttiä yli keskiarvotason. Lammilla Pääjärven vedenkorkeus on tavanomaisella huhtikuun alun tasolla. Janakkalassa Kernaalanjärven vedenpinta on lähes 40 senttiä keskiarvolukeman alapuolella. Hämeenlinnan kohdalla Vanajaveden korkeus on lähtenyt jo nousuun ja nyt ollaan keskiarvotasolla. Tammelan Liesjärvessä vedenkorkeus on lähes huhtikuun keskiarvotasolla, mutta Pyhäjärvessä selvästi eli noin 20 senttiä keskiarvon alapuolella.