Hämeenlinnalainen Pekka Tiilikainen & Beatmakers täyttää huikeat 30 vuotta

Yhtye juhlii 30-vuotista taivaltaan Hämeenlinnassa Suisto-klubilla 14.4.2018, jolloin myös julkaistaan yhtyeen uusin albumi. Suiston juhlakeikan jälkeen yhtye lähtee kiertämään muualle Suomeen ja ulkomaille muun muassa Ruotsiin ja Saksaan. Lisäksi kesällä on The Renegades-Revisited-erikoiskeikka Shake ´18-tapahtumassa Keski-Suomessa Sumiaisissa.

Pekka Tiilikainen & Beatmakers on Hämeenlinnassa vuonna 1988 perustettu yhtye, joka on levyttänyt sekä suomeksi laulettua tanssilavarautalankaa, että instrumentaalimusiikkia sisältäviä levyjä. Yhtyeen tuotantoa on myös kymmenillä koti- ja ulkomaisilla rautalanka- sekä iskelmäkokoelmilla.

30 vuotta täyttävä Pekka Tiilikainen & Beatmakers (vas. Mikko Lund, Pekka Tiilikainen, Juha Heinonen, Jori Venemies)

Uusi albumi ’Used Guitars Etc” sisältää puoliksi instrumentaalisia kappaleita ja puoliksi laulettuja.
”Ensimmäisen kerran kaikki kappaleet ovat englanniksi. Kaikki laulubiisit ovat yhtä coveria lukuun ottamatta uusia omia biisejä, instruissakin pääosa on omia ja pari coveria huolella valittuja. Juhlavuoden kunniaksi olemme tehneet yhteistyötä muun muassa Remu Aaltosen kanssa. Remu on mukana yhdessä kappaleessa nuotioroolissa”, solisti Pekka Tiilikainen kertoo.

”Uuden levyn biiseistä puolet ovat instumentaalista rautalankamusiikkia ja puolet laulettua beat-osastoa”, basisti Jori Venemies valottaa albumin sisältöä.

Albumilla vierailee Remun lisäksi australialainen kitaristi Martin Cilia, joka on tehnyt levyn kappaleista kolme. Cilia esiintyy lisäksi yhdessä kappaleessa. Pekka Tiilikainen & Beatmakers tekee historiaa ja yhtyeeltä tulee CD-formaatin lisäksi myös vinyylilevy, joita ei Tiilikaisen mukaan ole tehty yli kahteenkymmeneen vuoteen rautalankamusiikin saralla.

”Vinyyliltä kuuntelu on musiikin kuuntelun jaloin muoto. On upea tunne laittaa vinyyli lautaselle pyörimään, kuunnella musiikkia ja todella keskittyä siihen”, Tiilikainen kertoo. ”Vinyylilevyjen kysyntä on noussut koko ajan ja vinyylilevytehtaita on rakennettu viime aikoina ympäri Eurooppaa sekä Japaniin”.

Kesällä yhtye tekee erikoiskeikan Keski-Suomessa Sumiainen Shake-tapahtumassa yhdessä Renegadesin viimeisen elossa olevan alkuperäisjäsenen rumpali Graham Johnsonin kanssa vahvistettuna legendaarisilla kitaristeilla Hasse Walli ja EsaBluesministeri” Kuloniemi.

”Renegades on suuri esikuva koko bändille. Renegades hullaannutti myös Suomea 1960-luvun puolessa välissä ja oikeastaan toi rock`n rollin Suomeen. Tuntuu todella hienolta saada Graham Johnson mukaan ja ihan kylmät väreet menevät, kun ajattelen asiaa”, Tiilikainen kertoo kesän erikoiskeikasta.

”Tarkoituksena oli vetää vain yksi keikka, mutta lukuisten pyyntöjen perusteella keikkoja kertyikin pitkä lista Suomeen, Ruotsiin ja Saksaan. Lisäksi keikkoja saattaa tulla vielä Englantiin ja Hollantiin, joissa bändi jo viime syksynä vierailikin, mutta ne ovat vielä avoinna”, Tiilikainen ja Venemies kertoilevat.

Harvakseltaan keikkailu on bändille tietoinen ratkaisu.
”Tarkoitus ei ole lähteä uudelleen samaan keikkarumbaan jossa bändi eli vuosituhanteen vaihteessa”, Tiilikainen toteaa. ”Juuri nyt tuntuu todella hyvältä ja se tunne on tarkoitus säilyttää. Teemme keikkoja sen verran, että jano säilyy”. ”Ulkomaille suuntautuvat keikkareissut ovat myös tuoneet mukavaa vaihtelua ja luoneet paljon uusia tuttavuuksia”, basisti Venemies jatkaa.

”Sellaista fiilistä ei saa mistään kuin keikkailusta. Harvasta työpaikasta saa taputuksia, kun tekee duunia”, Tiilikainen tuumaa hymyillen.

PEKKA TIILIKAINEN & BEATMAKERS KOKOONPANO:

  • Pekka Tiilikainen, laulu ja komppikitara
  • Juha Heinonen, soolokitara
  • Jori Venemies, basso ja taustalaulu
  • Mikko Lund, rummut