Rattijuoppoja poliisin haaviin Hämeessä

Poliisi pysäytti sunnuntaina aamuyöllä Hämeenlinnassa Hattelmalassa valtatiellä 3 nuorehkon miehen, jonka epäillään kuljettaneen henkilöautoa huumausaineen vaikutuksen alaisena. Miehelle suoritetun huumausainetestin tulos osoittautui positiiviseksi kannabiksen osalta. Miestä epäillään huumausaineen käyttörikoksesta ja rattijuopumuksesta.

Poliisipartio tapasi lauantaina yöllä Riihimäen Arolammintiellä traktorimönkijän, jonka nuoren naiskuljettajan puhalluskoe ylitti rattijuopumusrajan.

Samalla Arolammintiellä sunnuntaina aamuyöllä nuori mieskuljettaja ajoi poliisin tutkaan 135 km/h rajoituksen ollessa 80 km/h. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Aikaisin sunnuntaina aamulla tapahtui Ypäjän Kuusjoentiellä henkilöauton ja traktorin välinen liikenneonnettomuus. Nuori mies oli törmännyt henkilöautolla suoralla tieosuudella vastaan tulleen traktorin vasempaan eturenkaaseen. Tapahtumasta selvittiin lievillä vammoilla. Henkilöauton kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Miehellä ei ollut ajo-oikeutta ja hänelle suoritetun puhalluskokeen tulos ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan.