Hämeenlinnan kaupunginhallitus esittää Tekme Oy:n ja Linnan Ateriapalveluiden myyntiä Palmia Oy:lle

Helsingin kaupungin omistama Palmia Oy on Hämeenlinnan kaupungin omistaman Tekme Oy:n ja Linnan Ateriapalvelut Oy:n ostajaehdokas. Yrityskauppaa käsitellään Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa 16.4.2018.

Palmia Oy toimii samoilla toimialoilla kuin Tekme; yhtiö tarjoaa siivous-, kiinteistö-, ruoka- ja turvapalveluja Etelä-Suomessa. Palmiassa on noin 1700 työntekijää yli 1000 erilaisessa kohteessa. Kaupan ei ennakoida vaikuttavan työsuhteisiin.

”Palmian tarkoitus on jatkaa ja kasvattaa palveluliiketoimintaansa Kanta-Hämeessä. Yhdessä Tekmen kanssa vahvistamme markkina-asemaamme julkisten palvelujen tarjoajana sekä kunta- ja sote-toimijat tuntevana kumppanina koko Etelä-Suomessa. Tekmen kanssa Palmian asema sairaala- ja kouluruokapalvelujen osaavana tarjoajana vahvistuu”, Palmia Oy:n toimitusjohtaja Nina Rokkila sanoo.

”Näemme Hämeenlinnan alueen potentiaalisena ruokatuotannon kasvukeskuksena maantieteellisen sijaintinsa ja toimivan keskuskeittiön sekä pitkälle kehitetyn tilaus-toimitusketjun ansiosta”, Rokkila jatkaa.

Osakekaupassa yhtiöiden yhteenlasketuksi velattomaksi kauppahinnaksi on esitetty 6,3 miljoonaa euroa. Lopullinen osakekannan arvo määräytyy täytäntöönpanohetken välitilinpäätöksen perusteella. Vuoden 2017 tilinpäätöshetkellä osakekantojen arvo olisi ollut 8,8 miljoonaa euroa. Kauppahinta jakautuu myyjien kesken omistusosuuksien suhteessa.

Mikäli yrityskauppa hyväksytään Tekmen omistajatahojen käsittelyissä ja järjestely saa lainvoiman, omistajanvaihdos tulee voimaan syksyllä 2018.

Asiasta tiedotetaan lisää Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston käsittelyn jälkeen 16.4.2018. Tekmen ja Palmian henkilöstöille järjestetään asiasta omat infotilaisuudet huhtikuussa.