Pennanen HPK:n pettymyskaudesta: ”Monta selittävää tekijää”

HPK

HPK:ta luotsaava Antti Pennanen (vas.) joutuu etsimään seurajohdon kanssa korvaajaa ykköspakki Joonas Lehtivuorelle.

Hämeenlinnan Pallokerhon edustusmiehistön valmennusjohto on ehtinyt pureksia Liigan runkosarjan 12. sijaan päättynyttä kautta. Jälkikäteen ajatellen syitä pudotuspelien ulkopuolelle jäämiselle oli päävalmentaja Antti Pennasen mukaan useita.

Joukkueelle asetetut odotukset olivat Pennasen mukaan onnistuneen edelliskauden jälkeen epärealistisen kovat.

”Keräsimme ryhmään mahdollisia siirtokorvauksia silmällä pitäen paljon NHL-varauksia, joista monen lähtötaso oli kesäharjoitusten jäljiltä heikko. Nuorten puhkeamista kukkaan on muutenkin aina vaikea ennustaa”, Pennanen sanoo HPK:n verkkosivuilla.

Pelitavalliset muutokset olivat kauteen lähdettäessä maltillisia, mutta vanha sapluuna ei enää toiminut monilta osin uudistuneessa ryhmässä.

”Pelaajat eivät omaksuneet haastavaa pelitapaa siten kuin olisimme halunneet. Jälkeenpäin on helppo sanoa, että siinä me valmentajat epäonnistuimme, koska juutuimme edelliskauteen ja painotimme pelitavassa vääriä asioita.”

Keväällä peli kulki

Jo alkukaudesta HPK:lla oli isoja pelillisiä ongelmia, mikä näkyi epätasaisuutena tuloksissa. Voitot ja tappiot tulivat pitkissä putkissa.

Kurssi kääntyi vasta joulun jälkeen Sveitsin turnauksessa, josta joukkue sai itseluottamusta pelitapamuutoksen myötä. Kevätkaudella peli kehittyi hurjasti, ja esimerkiksi Kristian Vesalainen, Oula Palve, Eetu Tuulola ja Joonas Lehtivuori nousivat otsikoihin. Puristus ei kuitenkaan aivan riittänyt pudotuspeleihin asti.

”Henkilökohtaisesti oli hyvä, että 4-5 menestysvuoden jälkeen tuli tällainen heikompi kausi. Tietyllä tapaa sitä jo kaipasikin vastoinkäymisiä”, Pennanen sanoo.

Parhaillaan HPK:n pelaajat viettävät pelien päätyttyä sääntömääräistä neljän viikon taukoa, jonka alkajaisiksi pääosa joukkueesta kävi tuulettamassa ajatuksiaan Roomassa. Ryhmä kokoontuu harjoituksiin valmistautumaan seuraavaan kauteen 9. huhtikuuta.

”Edessä on pitkä kesä, jonka aikana pystymme tekemään paljon asioita valmennusjohtoisesti ennen omatoimijaksoa, jolloin on helpompi lähteä seuraavaan kauteen. Virheistä on otettu opiksi”, Pennanen sanoo.

Kauden jälkeen uutisoitu Joonas Lehtivuoren yllätyslähtö oli Kerholle ikävä takaisku. Seura kartoittaa nyt siirtomarkkinoilta korvaajia hänen kuten muidenkin maisemaa vaihtaneiden ykkösnimien tilalle.