Verijälkien mysteeri ratkesi Lopella

Lopella poliisi sai sunnuntaina iltapäivällä ilmoituksen huolestuttavasta havainnosta.

Kansalainen oli nähnyt maastossa erään metsätien varteen ajetun henkilöauton. Autolta lähti jalanjäljet syvemmälle metsään ja jalanjälkien vieressä oli hangelle tippuneita verijälkiä. Jäljet päättyivät runsaampiin verijälkiin sekä maaperään kaivetun ja peitetyn haudan viereen.

Poliisin saavuttua paikalle oli metsätiellä ollut auto jo poistunut. Autolla liikkuneelta ei saatu lisätietoja asiaan. Tämän jälkeen poliisi jalkautui metsään lapioiden kanssa ja kaivoi haudan auki.

Haudasta löytyi noin metrin syvyydestä ainoastaan puukalikoita ja risuja. Paikan tarkastamisen jälkeen verinäytteet tuotiin poliisilaitokselle analysoitavaksi. Testissä todettiin, että veri ei kuulu ihmiselle eikä muullekaan kädelliselle nisäkkäälle.

Poliisin käsityksen mukaan paikalla on ollut metsästäjä, joka on avannut supikoiran pesäluolan ja ampunut paikalta supikoiran tai ketun. Pesäluolan avaamisen jälkeen metsästäjä oli korjannut sen alkuperäiseen kuntoonsa, jolloin paikka on näyttänyt ulospäin haudalta. Ampumapaikalle on jäänyt enemmän verta. Tämän jälkeen metsästäjä on kantanut hangelle verta tiputtaneen saaliinsa autolleen ja poistunut ennen poliisin saapumista.