Hyvä ruoka ja sijainti ovat Linnatuulen valtteja

Linnatuuli on 1990-luvun arkkitehtuurin erikoisuus. Se on rakennettu moottoritien päälle vuonna 1992 ja paikka on ainoa Suomessa, jossa on toimintaa myös moottoritien päällä. Uniikin taukopaikan kauppias Seppo Lauer on luotsannut paikkaa jo lähes kymmenen vuoden ajan.

Linnatuuli avattiin samaan aikaan kuin uusi moottoritie ja on ollut siitä lähtien suosittu taukopaikka sijaintinsa vuoksi. Myös hyvä ruoan maine on kiirinyt kauas.

Seppo Lauer on Linnatuulen kauppias jo yhdeksättä vuotta. Ennen kauppiasuraa Lauer työskenteli lähes 20 vuotta öljy-yhtiö Nesteen palveluksessa toimien muun muassa liiketoimintajohtajana Pietarissa Venäjällä.
”Tuli tilaisuus päästä yrittäjäksi Linnatuuleen ja tartuin siihen”, Lauer kertoo.

Kauppias Seppo Lauer luotsaa Linnatuulta eteenpäin jo kohta kymmenettä vuotta.

Lauerin aloittaessa Linnatuulessa 2009, talossa tehtiin iso remontti, jossa uusittiin sisätiloja ja palveluita. Vuoden 2017 aikana talo uusittiin jälleen täysin. Linnatuuli uudistettiin Neste K-liikenneasemaksi. Palvelukokonaisuuteen lisättiin myös Subway-ravintola ennestään toimineen Hesburger-ravintolan rinnalle.

Linnatuuli sisustettiin viihtyisäksi oleskelumiljööksi. Kaikki tilat muutettiin vaaleammaksi ja näin raikkaammaksi. Kaikki kalusteet ja myös valaistus uusittiin uuteen led-tekniikkaan, joka muuttuu aina luonnonvalon määrän mukaan. Seinillä voi ihastella Hämeenlinnan ja Janakkalan alueen historiallisia vanhoja valokuvia tauluiksi tehtyinä. Saniteettitilat saivat uuden tyylikkään ilmeen, joka hakee vaikutteita suomalaisesta metsästä. Tilan taustalla kuuluu linnunlaulua.

Uusituissa vaaleissa raikkaissa tiloissa on uusitut kalusteet ja seinillä voi ihastella Hämeenlinnan ja Janakkalan alueen historiallisia vanhoja valokuvia tauluiksi tehtyinä.

Liikenneaseman kahvila ja ravintola uudistettiin Koon Kahvilaksi ja Koon Keittiöksi, jonka ruokatarjonta uudistettiin. Henkilökunnan ruokaosaamista on syvennetty Food Camp Finlandin ravintolakoulutuksissa Helsingissä.
”Koon Keittiöstä on lounasbuffet, hyvää kotiruokaa sekä A la carte-annoksia. Keskieurooppalaiseen tyyliin ravintolassa voi nauttia myös oluita ja viinejä. Aina tuoreen pannukahvin lisäksi kahvin ystäville on tarjolla uusia Nespresson erikoiskahveja”, vinkkaa Lauer.

Kauppias Seppo Lauerilta onnistuu nopeasti myös cappuccinon teko.

Kauppias kertoo, että Linnatuulen sijainti Helsingin ja Tampereen puolessa välissä on loistava.
”Asiakkaita käy vuosittain noin kolme miljoonaa. Tavallisten ja ammattiautoilijoiden lisäksi kanta-asiakkaita käy Turengin ja Janakkalan taajamista. Linnatuulen valtteja ovat sijainti, hyvä ruoka ja monipuoliset palvelut. Olemme uudistaneet ravintolamme ja hyvä maineemme puhuu puolestamme”.

Kauppias Lauer on hyvin tyytyväinen työhönsä.
”Linnatuuli on kuitenkin iso paikka. Meillä on yli viisikymmentä työntekijää ja jokainen päivä on erilainen. Hallinnollisia tehtäviä on sopivasti ja asiakkaiden kanssa on mukava työskennellä. Linnatuulen ovet aina avoinna, emme sulje koskaan. En edes tiedä miten ovet suljetaan”, Lauer naurahtaa.

PIKAGALLUP: Kysyimme Linnatuulen asiakkailta, mistä istä olette tulossa ja minne olette matkalla? Poikkeatteko usein Linnatuulessa?

Leena, Helsinki

Olen tulossa Lempäälästä ja menossa Helsinkiin. Poikkeamme aina tässä, kun käymme sukulaisten luona Lempälässä. Tämä on hyvä paikka pysähtyä tauolle.

Paula, Helsinki

Olen tulossa Hämeenlinnasta Helsinkiin. Kävimme ostoksilla vanhojen talojen ”varaosia” myyvässä liikkeessä.

Juhana, Helsinki

Olemme matkalla Hämeenlinnasta Helsinkiin. Tämä oli tällainen päiväretki Hämeenlinnaan Helsingistä.

Antti, Jalasjärvi

Nyt olen tulossa Espoosta laskettelemasta ja tänään tämä on jo toinen kerta, kun pysähdyimme tähän.

Markku, Tampere

Kerran kuukaudessa ainakin pysähdyn syömään tänne. Täällä on todella hyvä hampurilainen, joka pitää joka kerta ohi ajaessa käydä haukkaamassa.

Erkka, Vantaa

Ajelen pitkin Suomea työn vuoksi ja tässä tulee pysähdyttyä aina tankkaamaan vissyvarasto matkan ajaksi. Nyt matkaan vaihteeksi lentokentälle.

Marja-Riitta, Elli ja Aada, Kankaanpää

Olimme Helsingin Kaupungin Teatterissa porukalla katsomassa Peppi Pitkätossua. Tämä on hyvä taukopaikka matkamme varrella.

Soile, Tampere

Aina kun etelässä päin ajelen, tämä on noin puolessa välissä matkaa ja sopiva taukopaikka, koska kaikki palvelut löytyvät saman katon alta. Nyt olin Järvenpäässä judoleirillä ja palailen kotiinpäin.

 

LINNATUULI

Linnatuuli on uniikki taukopaikka, joka on rakennettu moottoritien päälle. Talo on ainutlaatuisuudessaan nähtävyys. Linnatuuli sijaitsee Janakkalan Tervakoskella Helsinki-Tampere-moottoritien puolessa välissä. Linnatuulessa on Take away-kahvilat molemmissa päädyissä, ravintoloita ja K-kauppa sekä polttoainejakelupisteet molemmissa päissä. Linnatuuli on avoinna vuoden jokaisena päivänä 24/7.