Remontoitu Hämeenlinnan uimahalli houkuttelee kävijöitä

Halliin on tehty mittava remontti ja nyt kaupunkilaiset pääsevät polskimaan uudistuneissa tiloissa.

Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä kertoo, että uimahalliin on tehty merkittäviä rakennusteknisiä parannuksia. Seinissä on kunnollinen lämmöneristys, kaikki ilmastointikoneet on uusittu sekä sähköt.

”Lämmitykseen saatiin hybridiratkaisu, jossa hyödynnetään kaukolämmön ohella maalämpöä, aurinkolämpöä ja ilmastoinnin lämmöntalteenottoa (aiemmin oli vain kaukolämpö), katolla on 180 m2 aurinkolämpökeräimiä. Uimahallin koko valaistus muutettiin led-valaisimiksi, ja julkisivu uusittiin. Käytännössä talo ”vedettiin luilleen ja rakennettiin uudestaan”, Tuire Pöyhiä kertoo.

Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtaja Tuire Pöyhiän mukaan sähköinen ranneke on saanut paljon positiivista palautetta.

Asiakkaalle näkyviä muutoksia ovat esimerkiksi puku -ja pesutilojen uudistukset. Asiakkaat kulkevat uimahalliin nyt kulkuportin kautta aulasta sähköisen rannekejärjestelmän kautta. Myös pukukaapit ovat sähköisillä lukoilla.
”Tiloja on laajennettu ja lattioissa on lattialämmitys. Kaikki pinnat on uusittu ja saunaosastolla on myös höyrysauna ja infrapunasauna. Suihkujen määrää on myös lisätty. Kylmävesialla poistettiin pesutiloista ja vanhan kuntosalin tilalle rakennettiin lisää pukutiloja”, Pöyhiä summaa.

Pienemmässä altaassa on sähköisesti nostettava pohja, jolla voidaan säädellä altaan syvyyttä 20-180 cm välillä. Altaan takana on uusi kuntosali.

Allastilat on piikattu raudoitukseen astu auki ja altaissa on kunnon vesieristys ja tietysti uudet laatat. Hallin yhteyteen on myös rakennettu kylmä ulkouima-allas, jonka lämpötila on +8 astetta.

”Kaikissa altaissa on ultrasuodatusvedenkäsittelyjärjestelmä. Yksi erikoisuus on pienempi altaamme, jonka koko on 3,5 m x 11m. Altaassa on sähköisesti nostettava pohja, jolla voidaan säädellä altaan syvyyttä 20-180 cm välillä. Pitkissä altaissa on uudet kilpatason lähtötelineet sekä isot led-näytöt allastilan päädyissä. Katsomon penkit on uusittu sekä äänentoistojärjestelmä. Kuntosalin paikka vaihtui ja kaikki laitteet on uusittu.”

Pesutiloissa on uudet modernit suihkut ja lattialämmitys.

Parkkipaikkojen määrää on lisätty ja piha-alueelle lisätty istutuksia. Uimahalliin tehtiin myös kokonaan uusi laajennusosa, jossa on 400 m2 liikuntasali ja omat pukuhuoneet. Uutta osaa käyttävät pääasiassa eri liikuntaryhmät, koulut ja seurat.
”Suosittuja lajeja ovat muun muassa sulkapallo, koripallo ja lentopallo. Laajennusosan pukuhuoneet palvelevat kesäisin myös uimarannan asiakkaita”.

Uimaseura järjestää hallissa vesijumpparyhmiä, uimakouluja, perheuinteja ja vesijuoksukursseja. Lisäksi melojat, sukeltajat ja uppopalloilijat harjoittelevat hallissa omilla vuoroillaan. Lisäksi uimahallia käyttävät koulut, päiväkodit ja varuskunta.
”Uudessa uimahallissa on käynyt tammi-helmikuun aikana noin 49 000 asiakasta ja kävijämäärä on noussut noin 5% vertailuajankohtaan 2016”, Pöyhiä kertoo.

Uudessa altaassa kaikki on uusittu lähtötelineistä lähtien.

Kuten yleensä kaikissa remonteissa, jotakin jää uupumaan tai huomataan vasta jälkeenpäin. Näin myös Hämeenlinnan uimahalliprojektissa.
”Avaamisen jälkeen on lisätty muun muassa tukikaiteita ja laatoituksen liukkautta pyritty vähentämään liukkaudenestokäsittelyllä. Olemme lisänneet apuvälineitä, kuten suihkutuoleja ja rollaattoreita. Osa puutteista on tehty nyt ja osa tehdään kesän huoltotauolla. Ainahan parannettavaa riittää”, Pöyhiä naurahtaa.

 

Minigallup
Oletko tyytyväinen uudistuneeseen uimahalliin?

Pentti, Hämeenlinna
”Kaikki on ihan ok. Pukutilat on hienot ja ei tarvitse enää jonottaa kassalla, kun pääsee rannekkeella sisälle. Käyn täällä rentoutumassa ja vesijumpassa.”

Heikki, Hämeenlinna
”Olen tykännyt kyllä. Pukutilat ja uudet saunat ovat hienot. Kylpyhuoneen ja saunan lattiat ovat aika liukkaat, niitä voisi karhentaa. Käyn uimahallissa rentoutumassa ja samallahan siinä tulee kuntoiltuakin.”

Hämeenlinnan uimahalli

Hämeenlinnan uimahalli on avoinna seuraavasti:
maanantai klo 6.00-20.30
tiistai klo 11.00-20.30
keskiviikko klo 6.00-20.30
torstai klo 6.00-20.30
perjantai klo 6.00-20.30
lauantai klo 11.00-17.00
sunnuntai klo 11.00-17.00
Lippujen myynti lopetetaan tuntia ennen sulkemisaikaa. Uintiaika loppuu puoli tuntia ennen sulkemista. Uinti-/kuntosaliaika yhdellä maksulla 2h.