”Monesta avun saajasta on tullut muita auttava” – Hämeenlinnassa EU:n ruokatarviketuen jakelussa on mukana ahkeraa ja tunnollista väkeä

Leipominen

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta on ollut mukana EU:n ruokatarviketuen jakelussa jo pitkään. Työ alkoi kaksitoista vuotta sitten.

Tuki on monipuolistunut. Tämä antaa seurakunnalle mahdollisuuksia auttaa yhä kasvavaa asiakaskuntaa.

”Ruokajakeluun on saatu mukaan vapaaehtoisia ja monesta entisestä avun saajasta onkin tullut muita auttava seurakuntalainen. Vapaaehtoiset ovat ahkeria, tunnollisia, idearikkaita, lahjakkaita ja sydämellään mukana olevia, mikä on siunaus seurakunnalle”, kertoo diakoni Timo Heikka.

Lähes koko elämänsä työttömänä ollut Outi pakkaa ruokakasseja, Maija-Liisa kuljettaa ruoka-apua autolla yli neljäänkymmeneen osoitteeseen ja Mikko keskustelee asiakkaiden kanssa. Heidän mielestään parasta vapaaehtoistyössä on tunne siitä, että on voinut olla avuksi.

”Kaikkien yhteinen huoli on ruoka-avun hakijamäärien jatkuva kasvu. Nykyisin asiakaskunnassa on myös paljon perheitä, nuoria, maahanmuuttajia ja monella tavalla ongelmaisia”, Heikka sanoo.

EU:n ruokatarviketuen tuotteet ovat terveellisiä peruselintarvikkeita, jotka säilyvät pitkään. Jaossa on vehnä- ja sämpyläjauhoja, puurohiutaleita, makaronia, hapankorppuja, mysliä ja maitojauhetta. Mukana on myös valmisruokapakkauksia, kuten hernekeittoa, lihasäilykkeitä ja pastaa juustokastikkeella.

Kirkkopalvelut on välittänyt EU:n elintarviketukea toiminnan alusta eli vuodesta 1996 lähtien.