Asemanrannan taidekilpailuun yli 100 ehdotusta

Hämeenlinna, Asemanranta, taidekilpailu

Ehdotuksiin voi tutustua Hämeenlinnan kaupungin Facebook-sivulla.

Hämeenlinnassa Asemanrannan yleisen taidekilpailun ensimmäinen vaihe on päättynyt. Määräaikaan mennessä jätettiin 103 kilpailuohjelman mukaista ehdotusta.

Palkintolautakunnan mielestä hyviä ja toteuttamiskelpoisia luonnosehdotuksia saapui runsaasti. Näiden joukosta löytyy monipuolisesti erilaisia ideoita ja tekniikoita Asemanrannan kävelykadun julkiseksi taideteokseksi.

Viisi parasta pääsee toiseen vaiheeseen

Kilpailutöiden joukosta palkintolautakunta valitsee viisi parasta ehdotusta toiseen vaiheeseen. Taiteilijat jatkavat näiden ehdotusten työstämistä ja valmistavat muun muassa pienoismallit teosehdotuksista.

Jatkoon edenneiden ehdotusten tekijöiden nimet julkaistaan maanantaina 9. huhtikuuta.

Kilpailun toisen vaiheen päätyttyä syksyllä julkaistaan myös jatkoon päässeet ehdotukset. Palkintolautakunta arvostelee ehdotuksia kilpailusalaisuuden mukaisesti nimettöminä koko kilpailun ajan.

Kilpailutöihin voi tutustua ja tykätä mieleisestään luonnoskuvasta Hämeenlinnan kaupungin Facebook-sivuilla. Tykkäämisten perusteella valitaan ehdotusten joukosta yleisöä kiinnostava taideteosluonnos. Jokaisesta ehdotuksesta on katseltavissa yksi kuva tiistaihin 3. huhtikuuta saakka.