Satoja liikennerikkomuksia Hämeessä tehovalvontaviikolla

Viime viikko oli valtakunnallinen teemaviikko, jonka aikana poliisivalvonnan painopiste oli suojatie-, turvalaite- ja tarkkaamattomuusvalvonnassa. Tarkkaamattomuus liikenteessä tarkoittaa huomion kiinnittymistä muuhun kuin liikenteeseen. Poliisi kohdisti valvontaa erityisesti turvalaitteiden käyttöön sekä matkapuhelimen käyttöön ajon aikana.

Valvonnassa jäi kiinni 93 ajoneuvon kuljettajaa, jotka käyttivät virheellisesti matkapuhelinta ajon aikana. Kolme kuljettajaa ei noudattanut suojatiesäännöksiä ja turvavyön käyttämisen laiminlöi 144 henkilöä.

Liikenteeseen soveltumattomia ajoneuvoja tavattiin 22 kappaletta. Näissä tapauksissa ajoneuvojen tuuli- ja sivulasit oli putsattu huonosti jäästä tai lumesta ennen ajoon lähtöä. Punaisen liikennevalon sekä pakollinen pysähtyminen liikennemerkin jätti noudattamatta useat kuljettajat.

Lisäksi valvonnassa jäi kiinni kahdeksan kuljettajaa, joiden epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, joko huumausaineita käyttämällä (5 kpl) tai alkoholia käyttämällä (3 kpl). Viidellä edellä mainitulla ”huumeratilla” ei ollut myöskään ajo-oikeutta ja heitä epäillään rattijuopumuksen lisäksi huumausaineen käyttörikoksesta. Poliisi tapasi valvonnan ohessa useita etsintäkuulutettuja ja antoi 17:lle kuljettajalle sakon ylinopeudesta.