Hämeenlinna edelläkävijä OppilasAgentti-toiminnassa

iPad, tietokone

Koululaiset ovat tunnetusti eteviä tietotekniikan kanssa. Hämeenlinna on edelläkävijä OppilasAgentti-toiminnassa. Siinä koululaiset levittävät tieto- ja viestintäteknologisia taitoja eteenpäin.

Hämeenlinna on ensimmäinen kaikissa perusopetuksen kouluissa OppilasAgentteja tukenut paikkakunta. Toimintaa pilotoitiin kaupungissa jo edellisenä lukuvuonna alkuun seitsemässä koulussa.

Opettajat voivat kouluissa pyytää OppilasAgenteilta käytännön apua tekniikan kanssa. Agentit voivat esimerkiksi huolehtia tietotekniikasta ja tehdä tilaisuuksien AV-valmistelut. He ovat myös auttaneet kaupunginvaltuutettuja, kun nämä ottivat tabletit käyttöön.

OppilasAgentit esittelevät toteuttamiaan hankkeita sekä erilaisten sovellusten ja laitteiden käyttöä Verkatehtaalla perjantaina kello 9.30-11 pidettävillä messuilla. Paikalle on tulossa noin 180 agenttia.