Sunnuntai-iltapäivänä riehuttiin Hämeessä

Poliisilla oli ”normaali” sunnuntaivuorokausi Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Tehtäviä kertyi alueilla yhteensä 175, yövuorossa niistä ”ajettiin” 66. Päihtyneitä tuotiin Hämeenlinnan ja Lahden päihtyneiden säihöihin kymmenkunta henkilöä.

Riihimäellä noin 50-vuotias mies kuljetti pakettiautoa alkoholin vaikutuksen alaisena sunnuntaina puolen päivän aikaan. Poliisipartio pysäytti ajoneuvon tarkastaakseen kuljettajan kunnon. Mies puhalsi seulonta-alkometriin 0,77 promillea. Riihimäen poliisiasemalla tehdyn tarkkuusalkometrikokeen tulokseksi tuli 0,32 milligrammaa alkoholia litrassa hengitysilmaa. Mies kuulusteltiin rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin ajokieltoon.

Lahdessa kolmekymppinen mies riehui isänsä talossa sunnuntaina iltapäivällä. Mies pääsi vara-avaimella sisään taloon ja alkoi riehua muun muassa rikkomalla isänsä puhelimen ja kaatamalla vettä isänsä päälle. Tapahtunutta tutkitaan kotirauhan rikkomisena, lievänä pahoinpitelynä ja vahingontekona.

Hämeenlinnassa tapeltiin Linnankadulla sunnuntai noin kello 14. Kahdelle ulkomaalaiselle miehelle oli tullut jostain riitaa, joka äityi nyrkkitappeluksi. Paikalle oli tullut kolmaskin mies, joka heitti kukkalaatikon toisen miehen päälle. Kolmas mies katosi, mutta pääpukarit otettiin kiinni paikan päältä. Toisen kiinniotetun hallusta löytyi puukko. Tapahtunutta tutkitaan pahoinpitelynä ja laittomana uhkauksena.

Heinolassa rikottiin pihassa ollut henkilöauto ajokelvottomaksi sunnuntaina iltapäivällä. Suhteellisen arvokkaan auton ikkunoita ja ajovaloja oli rikottu. Myös konepeltiä oli vaurioitettu lyömällä jollain kättä pidemmällä. Poliisi selvittää tapahtumien kulkua.