Liikenneaiheiset tehtävät pääosassa Hämeessä

Hämeen poliisilaitoksen alueella poliisia on kuluneen vuorokauden aikana työllistäneet lähinnä liikenneaiheiset tehtävät. Lauantaipäivän aikana satanut lumi aiheutti mm, useita ulosajoja. Niistä selvittiin pääosin ilman henkilövahinkoja. Muutama rattijuoppo myös tavattiin liikenteestä. Tehtäviä poliisilla oli kaikkiaan 255 kappaletta vuorokauden aikana. Päihtymyksen tai muun häiriökäyttäytymisen vuoksi poliisin suojiin tuotiin yhdeksän henkilöä.

RIIHIMÄKI

Lauantai-iltana kello 19.45 aikaan poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen epämääräisesti liikkuneesta henkilöautosta Riihimäen pohjoisosassa. Paikalle lähtenyt poliisipartio tavoitti tuntomerkkeihin sopivan auton Pöyrynkadulta. Autoa kuljettanut vuonna 1973 syntynyt mies puhalsi alkometriin rattijuopumus lukeman. Mies käytettiin tarkkuusalkometrikokeessa ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Sunnuntain puolella kello 00.15 aikaan poliisipartio kiinnitti huomiota henkilöautoon joka ajeli pitkin kevyenliikenteenväylää Hännintieltä Kiulupolulla sijaitsevan kiinteistön pihaan. Auto kuljettaneelle vuonna 1997 syntyneelle mies kuljettajalle suoritettiin puhalluskoe. Puhalluskokeen tulos oli puhdas nolla, mutta huumausaineen pikatesteri antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. Lisäksi ilmeni, että miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta ja hän oli ajokiellossa. Mies käytettiin verikokeessa jonka jälkeen hänet vapautettiin. Miestä epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, rattijuopumuksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

HÄMEENLINNA

Lauantai-iltana kello 20.45 aikaan poliisipartio pysäytti Keilakadulla henkilöauton tarkistaakseen kuljettajan ajokunnon. Autoa kuljettanut vuonna 1997 syntynyt mies puhalsi alkometriin nolla tuloksen, mutta huumausaineen pikatesteri antoi positiivisen tuloksen kannabikselle. Mies käytettiin verikokeessa asian varmistamiseksi.

LAHTI

Sunnuntaina kello 03.30 aikaan poliisipartio pysäytti Saksalankadulla henkilöauton epävarman ajon takia. Autoa kuljettanut vuonna 1998 syntynyt mies puhalsikin alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Mies käytettiin tarkkuusalkometrikokeessa ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

HEINOLA

Sunnuntain puolella kello 02.45 aikaan poliisi kävi selvittelemässä Keskustiellä sijaitsevassa ravintolassa tapahtumaa missä ravintolasta poistettu päihtynyt asiakas oli vastustanut järjestyksenvalvojaa siinä määrin, että hänet oli jouduttu viemään maahan hallintaotteella. Miestä epäillään järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.