Alkoholi, huumeet ja ajoneuvot pääosassa Hämeen alueella

7.3 tiedote

Päijät-Häme

Noin kello 22.00 aikoihin Lahden keskustassa sijaitsevassa ravintolassa löi noin 25-vuotias nainen keski-ikäistä miestä viinilasilla päähän. Lyöntiä edelsi suusanallinen riita. Miehelle aiheutui päähän vertavuotava haava, joka vaati lääkärin hoitoa. Naista epäillään pahoinpitelystä.

Itä-Lahdessa, Nastolassa Harkkotieltä tavattiin yöllä noin 60-vuotias mies, joka oli kuljettanut autoa päihtyneenä. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin ajokieltoon.

Lahdessa Ahtialantiellä pysäytettiin yöllä ajoneuvo liikennetarkastusta varten. Ajoneuvon noin 25-vuotias mies kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumusta osoittavan lukeman. Mies kuljetettiin poliisilaitokselle, jossa mies puhalsi tarkkuusalkometriin niin ikään rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin ajokieltoon.

Kanta-Häme

Noin kello 14.00 aikaan pysäytti poliisipartio Hämeenlinnassa Parolantiellä ajoneuvon, jonka kulku oli epävarmaa ja vaarallista. Ajoneuvoa kuljettanut 40-vuotias mies puhalsi alkometriin 0.00 o/oo, mutta hänen olemuksensa ja käyttäytymisensä oli sekavaa. Miehelle suoritettiin myös huumausaineen pikatesti, joka osoitti miehen käyttäneen huumeita ennen ajoon lähtöä. Miehellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajokorttia. Miestä epäillään ainakin törkeästä rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Samoihin aikoihin Riihimäen rautatieaseman parkkipaikalla, havaitsi poliisipartio kaksi miestä, joiden käytöksen perusteella oli epäiltävissä, että kyseessä on huumausaineiden myynti tapahtuma. Partio kiinniotti miehet ja toisen miehen hallusta löytyi pieni määrä huumausainetta. Poliisi jatkaa asian selvittämistä.

Riihimäellä Vyökadulta tuli ilmoitus, että noin 70-vuotias mies oli yrittänyt ajaa hieman nuoremman miehen päälle autolla riidan päätteeksi. Partion tullessa paikalle, oli tekijä poistunut jo paikalta, mutta hänet tavattiin lähistöltä. Riita oli johtunut miehen mukaan kyytipalkkiosta, jota hän ei lupauksista huolimatta ollut saanut. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa ja asiaa tutkitaan pahoinpitelyn yrityksenä.