Mies rikkoi pesäpallomailalla linja-autosta ikkunan Lahdessa

Maanantain ja tiistain välisen yön aikana Hämeen poliisilaitoksen alueella oli poliisilla tehtäviä kaikkiaan 80 kappaletta. Päihtymyksen tai muun häiriökäyttäytymisen vuoksi poliisin suojiin tuotiin neljä henkilöä.

LAHTI

Maanantai-iltana kello 20.39 aikaan poliisi ilmoituksen hätäkeskukselta, että Liipolasta keskustan suuntaan matkalla olleessa linja-autossa oli ollut matkustajan mies joka oli käyttäytynyt aggressiivisesti. Mies oli rikkonut mm, linja-autosta ikkunan pesäpallomailalla sekä uhkaillut sanallisesti muita matkustajia. Paikalle lähtenyt poliisipartio tavoitti kyseisen miehen Uudenmaankadun ja Launeenkadun risteyksen läheisyydestä. Mies myönsi poliisille rikkoneensa linja-auton ikkunan. Miehen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksessa pesäpallomailan lisäksi kirves sekä ilotulitteita. Mies tuotiin poliisiasemalle odottamaan kuulusteluja. Miestä epäillään vahingonteosta, laittomasta uhkauksesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

LOPPI

Maanantai-iltana kello 20.35 aikaan poliisipartio havaitsi Pilpalantiellä lumipenkkaan ajautuneen henkilöauton jota oltiin hinaamassa pakettiautolla pois penkasta. Poliisipartio puhallutti molempien autojen kuljettajat ja molemmat puhalsivat törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat alkometriin. Vuonna 1979 syntyneet miehet käytettiin tarkkuusalkometrikokeessa ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Toisella miehistä oli voimassa oleva etsintäkuulutus ja hänen osaltaan matka jatkui vankilaan.

ORIMATTILA

Maanantai-iltana kello 22.40 aikaan poliisipartio pysäytti Pakaantiellä henkilöauton tarkistusta varten henkilöauton. Autoa kuljettanut vuonna 1988 syntynyt mies puhalsi nolla tuloksen alkometriin, mutta huumausaineen pikatesteri antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. Mies käytettiin verikokeessa ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.