Urheiluhuuma jatkuu Lasten Olympialaisissa GoExpossa

Suomen Olympiakomitea liikuttaa olympialaisista innostuneita lapsia Messukeskuksessa tulevana viikonloppuna. Suomen suurin urheilu- ja ulkoiluareena GoExpo tarjoaa alustan Lasten Olympialaisille, joita vietetään Pyeongchangin talvikisojen jälkimainingeissa Messukeskuksessa Helsingissä 2.–4.3.

Lasten Olympialaiset on GoExpon ja Suomen Olympiakomitean yhteisponnistus, joka liikuttaa jopa 4000 lasta perjantaina 2.3. Pääasiassa alakoululaisista koostuvat koululaisryhmät valloittavat Messukeskuksen heti aamusta, jolloin Lasten Olympialaisten eri lajien testailupaikat on varattu vain lasten kisailuun. Muulle yleisölle tapahtuma avautuu klo 12. Lasten Olympialaisten suorituspaikat ovat kaikenikäisten messukävijöiden kokeiltavina koko tapahtuman ajan, ja lapset voivat kerätä suorituksistaan merkintöjä Suomen Olympiakomitean osastolta saatavaan urheilupassiin myös viikonloppuna.

Kimmokkeen liikuntaharrastukseen voi hyvinkin saada messuilta, missä Lasten Olympialaisten lajeina ovat muun muassa jalkapallo, sulkapallo, golf, pyöräily, keilaus, tennis, trampoliiniurheilu, frisbeegolf, voimistelu ja taekwondo. Lisäksi yhtenä rastipisteenä messujen urheilupassissa on ”Punainen kortti rasismille”, jonka tavoitteena on saada lapset ja nuoret pohtimaan mitä rasismi on, millaisia ilmiöitä siihen liittyy ja millaiset toimintamallit ehkäisevät kiusaamista sekä syrjivää ja rasistista käytöstä.

Suomen Olympiakomitea haluaa kannustaa lapsia monipuoliseen liikkumiseen paitsi messuilla, myös koulun iltapäivätoiminnassa ja oman alueen urheiluseuroissa.

– Monipuoliseen liikkumiseen kannustaminen ja liikkumisen lisääminen ovat Olympiakomiteassa tärkeitä painopisteitä. Visiomme on, että jokaiselle lapselle löytyisi mieluisa harrastus, ja mielellään vielä koulupäivien yhteydessä. Lasten Olympialaisten tavoitteena on tutustuttaa lapsia eri lajeihin ja rohkaista testaamaan myös sellaisia lajeja ja liikkumisen muotoja, joita ei aiemmin ole päässyt kokeilemaan, kertoo Suomen Olympiakomitean asiantuntija Maria Ulvinen.

Lasten Olympialaisten lisäksi GoExpossa on paljon muutakin ohjelmaa lapsille. Tapahtumassa voi tutustua yhteensä yli 50 eri lajiin poniratsastuksesta SUP-lautailuun ja hip hop -tanssista kuplafutikseen. Lisäksi lapsille on supersuosittu keppihevosareena, jossa on este-, kouluratsastus- ja agilitykisoja sekä näytöksiä ja opetustunteja.

Pienimmille lapsille on oma fillarialue, Crescent SkidiRide Lasten pyöräilyrata, jossa 2–8-vuotiaat lapset pääsevät ajamaan polkupyörillä ja potkupyörillä. Isommat lapset voivat kokeilla taitojaan haastavalla, kumpuilevalla radalla pyöräkrossiparkissa.

GoExpoon kuuluvat Fillari, Kunto, Golf, Outdoor, Ball Sports ja Kuva&Kamera. GoExpo järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 2.–4.3.2018. Lisäksi samaan aikaan ja samalla lipulla pääsee tutustumaan myös Helsinki Horse Fair -hevostapahtumaan.