Pimeän kaupan illassa riitti vilinää ja vilskettä!

Kaksi kertaa vuodessa pidettävää jo perinteeksi muodostunutta Pimeän Kaupan Iltaa vietettiin Hämeenlinnan keskustan alueella perjantaina 23.2.2018.

 

Pimeän Kaupan Illassa olivat mukana valtaosa keskusta-alueen liikkeistä ja Tavastila sekä Goodman. Kaupankäynnin loppuhuipentumana oli ilotulitus. Meno jatkui keskustan baareissa ja ravintoloissa yötä myöten.

Tavastilassa asiakkaita viihdyttivät livemusiikilla Markus Peltonen, Tanja Ahola-Virtanen ja Karri Salo. Illan juonsi pirteään tapaansa Iskelmä-Jannen Riina Peltonen. Perheen pienimmät pääsivät kuuntelemaan satuja Hämeenlinnan Teatterin omalle osastolle, jossa oli myös näyttelijä Jarkko Tiainen kertomassa menossa olevista näytelmistä.

Tavastilassa julkistettiin myös Hämeenlinnan Vuoden 2018 lounasravintola. Palkinnon voitti jo pitkään Hämeenlinnassa toiminut Ravintola Popino. Palkinnon luovuttivat Hämeenlinnan Kaupunkiyhdistyksen Sari Hagermaier ja Reska-lehden edustaja Juha Reinikainen.

”Mahtavalta tuntuu”, Popinon osakas ja yrittäjä Hanna Lindholm sanoi hymyillen kukkakimpun takaa.

Hämeenlinnassa on Sari Hagermaierin mukaan noin 50 lounasravintolaa, joten kilpailu oli kova. Hagermaier toivoikin puheessaan, että ihmiset käyttäisivät mahdollisimman paljon paikallisten yritysten palveluita.

”Tosi hieno tunnustus”, tuumasi Petri Lindholm, Popinon yrittäjä ja osakas.

”Kilpailu on kovaa tällä alalla. Meillä on pysyviä uskollisia asiakkaita, joita palvelemme yli kahdenkymmenen henkilön voimin suurella sydämellä. Suuri kiitos kuuluu upealle henkilökunnallemme”, Petri Lindholm jatkaa.

Myös kasvanut vegaanibuumi on huomattu ja otettu Popinossa huomioon.

”Teemme kaikki kastikkeet itse eli asiakas voi pyytää tietyn annoksen vegaanisena, vaikka sitä ei listalla lukisikaan. Myös muut ruokavaliot huomioidaan. Asiakkaiden takia tätä työtä tehdään, toiveita kuunnellaan ja mielellään otetaan vastaan”, Petri Lindholm kertoo.

Hämeenlinnan Teatterilla oli oma osasto Tavastilassa, jossa lapsille luettiin satuja ja asiakkaille jaettiin tietoja esityksistä sekä teatterilippuja erikoishintaan.

”Hämeenlinnan Teatterissa on todella hyvä kattaus tällä hetkellä. On näytelmä, jossa on paikallisia muusikoita, on hauskaa farssia, vanhustenhoitoon kantaa ottava näytelmä, muutama parisuhdenäytelmä ja Tähtien Sota on tulossa syksyllä”, informoi näyttelijä Jarkko Tiainen.

Hämeenlinnan Teatterin näyttelijä Jarkko Tiainen oli myös paikalla kertomassa menossa olevista näytelmistä.

Tavastilassa oli myös kauneudenhoitoalan ammattilainen Johanna Pihlajamäki. Hän teki kasvohoitoa Hämeenlinnalaiselle Miia Aallolle ympärillä pyörivästä ihmisvilinästä välittämättä.

”Kyllä nyt siltä tuntuu, että aion laitteen ja hoitotuotteet hankkia”, Miia Aalto tuumaili käsittelyn lomassa.

Tavastilassa oli kauneudenhoitoalan ammattilainen Johanna Pihlajamäki, joka teki kasvohoitoa Hämeenlinnalaiselle Miia Aallolle.

Mäntynevan perhe Jari, Johanna, Alina, Lauri ja Aili olivat Tavastilassa ostoksilla ja ruokailemassa.

”Todella kiva tapahtuma. Mukavaa kun on paljon ihmisiä liikenteessä. Pimeän Kaupan Illan vietto on jo muuttunut meillä perinteeksi. Mukaan on tarttunut jo sählymaila ja leluja”, kertovat Jari ja Johanna.

”Alina on odottanut tätä päivää jo kauan”, naurahtaa Johanna.

Mäntynevan perhe oli Tavastilassa ostoksilla ja ruokailemassa.

Salmian pariskunnalla oli lapsivapaa ilta ja he päättivät viettää aikaa tapahtumassa.

”Kiva käydä katsomassa tarjouksia. Joululahjaksi saatu lahjakortti on jo tuhlattu. Kiva, että Hämeenlinnassa tapahtuu joskus jotain”, Sari ja Timo Salmia tuumailevat.

Keskusta näytti aika tyhjältä. Torilla paloi tulet ja siellä oli Hämeen keskiaikafestivaalien iltanuotio, jossa paistettiin makkaraa. Tapahtuman markkinointitiimi teeman mukaisesti pukeutuneena kertoi lisäinfoa festivaaleista.

Kaisan Kukan ikkunoissa loistivat kutsuvat valot ja asiakkaita kulkikin koko ajan kukkakaupan ovista sisään ja ulos. Kanta-asiakas Laura Kaukokari saapuikin sitomaan omaa kimppuaan Kuvajan avustuksella.

”Asiakkaat ovat odottaneet kauan tätä iltaa, sillä meillä on täällä Kukkaisa buffet, jossa asiakkaat pääsevät sitomaan itse kukkakimppuja. Se on ollut todella suosittua koko illan”, kertoi Kaisan Kukan omistaja Annemari Kuvaja.

Kaisan Kukassa asiakkaat pääsivät itse sitomaan kukkakimppuja omistaja Annemari Kuvajan avustuksella. (vasemmalla kanta-asiakas Laura Kaukokari ja oikealla Annemari Kuvaja.)

Heidi Honkajuuri oli Kauppakeskus Goodmanissa tyttärensä Helmin sekä ystäviensä kanssa brunssilla ja ostoksilla. Lisäksi Helmi pääsi tervehtimään Herra Hakkaraista.

”Tulimme porukalla brunssille, olemme tehneet ostoksia ja kivaa on ollut. Paljon on ihmisiä liikkeellä”, Heidi Honkajuuri tuumaili illan menoa.

Helmi pääsi tervehtimään Herra Hakkaraista äitinsä Heidi Honkajuuren kanssa kauppakeskus Goodmanissa.