Pimeän Kaupan Illassa on uskomatonta taikaa

Pimeän Kaupan Ilta

Pimeän Kaupan illan tunnelmia Tavastilasta. Kuva: Pasi Nuutinen.

Kaksi kertaa vuodessa pidettävää jo perinteeksi muodostunutta Pimeän Kaupan Iltaa vietetään Hämeenlinnan keskustassa perjantaina.

Valtaosa keskusta-alueen liikkeistä ja Tavastila sekä Goodman ovat auki kello 22 saakka. Meno jatkuu keskustan baareissa ja ravintoloissa yötä myöten.

Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistyksen Sari Hagermaierin mukaan idea Pimeän Kaupan Iltaan sai alkunsa vuonna 2011. ”Haluttiin iltasäpinää syksyyn eri tahoilla ja me yhdistimme nämä yhdeksi tapahtumaksi koko keskustaan. Nyt Pimeän Kaupan Ilta on kaksi kertaa vuodessa, syyskuussa ja helmikuussa”, Hagermaier muistelee tapahtuman alkutaipaletta.

”Kaupunkilaiset ovat ottaneet shoppailuillan hyvin vastaan ja sitä odotetaan viikkokaupalla. Todella ilahduttavaa on ollut myös nuorten määrä. He lähtevät isoilla porukoilla ostoksille. Pimeän Kaupan Ilta on niin suosittu, että tänne tullaan Riihimäeltä ja Forssasta myös”, Hagermaier iloitsee.

”Monelle yrittäjälle Pimeän Kaupan Ilta on paras kauppapäivä vuodessa, mutta panostuskin on kova. Syksyn ilta on aina kevättä vilkkaampi, keväällä säät vaikuttavat enemmän kävijämääriin. Tapahtuma palvelee monipuolisesti: asiakkailla on aikaa shoppailla ja viettää aikaa. Yrityksillä kauppa käy. Ilta ’loppuu’ ajoissa eli keskustan asukkaat eivät häiriinny. Pitkät aukiolot houkuttavat kiertämään useissa liikkeissä ajan kanssa sekä herkuttelemaan välillä”, Hagermaier tietää kertoa.

Kauppakeskus Goodman on myös mukana tapahtumassa. Kauppakeskusjohtaja Eeva Jauro informoi, että hämeenlinnalainen kokoonpano Semiperfect Strangers siivittää kevyellä pop-rock-musiikillaan asiakkaita shoppailu-tunnelmaan Tähtiaukion lavalla.

”Perheen pienimpiä viihdyttää ja hauskuuttaa Herra Hakkarainen Kirja & Idea-liikkeen edustalla. Illan juontaa Diana Anttila, joka kertoo asiakkaille tarjouksista ja liikkeissä mahdollisesti olevista tapahtumista / kilpailuista / aktiviteeteista”, Jauro informoi.

Tavastilan markkinoinnin muskettisoturi Miikka Anttila kertoo, että Pimeän Kaupan Ilta on yksi vuoden parhaista yksittäisistä kauppapäivistä ja illan taika ulottuu jokaiseen kävijään – kaikki ovat hyvässä hengessä liikenteessä nauttien toistensa seurasta, ohjelmasta ja tarjouksista.

”Tapahtumaa voi verrata Hulluihin Päiviin, ihmisiä on liikkeellä valtava määrä ja tarjouksia ja tapahtumia on joka paikassa. Tavastilassa julkistetaan Hämeenlinnan Vuoden 2018 lounasravintola. Hämeenlinnan Teatteri on paikalla omalla osastollaan ja he muun muassa lukevat lapsille satuja. Artisan-myymälässä on kevään ka kesän juhlapukujen esittelygalleria. Illan juontaa Iskelmä Jannen pirteä Riina Peltonen. Tapahtuma päättyy noin kello 21.50 ilotulitukseen”, Anttila kertoo illan ohjelmasta.

”Pimeän Kaupan Illassa ihmiset ovat liikkeellä iloisella mielellä. Kaikilla on hauskaa. Illassa on uskomatonta taikaa!” Anttila hehkuttaa.