Sairaanhoitopiiri palkitsi onnistujia

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri palkitsi henkilöstöään. Ehdotukset palkittavista saatiin asiakkailta.

Potilas ensin -gaalasta on muodostunut vuosittainen perinne, jossa jaetaan tunnustusta talon sykähdyttävimmille asiakaspalvelijoille. Esityksiä tuli eri kanavista peräti lähes 300.

Tunnustuksia myönnettiin kuluneen vuoden työstä kolmessa kategoriassa.

Vuoden 2017 palkintojen saajat

Palkittavat henkilöt – asiakkaiden valinta

Kätilö Sirpa Hasari, naistentaudit ja synnytys
”Synnytyskokemus täysi kymppi kätilön ansiosta”
”En unohda kätilön rohkaisua, huumoria ja äidin voimia ajattelevaa asennetta”

Erikoistuva lääkäri Joona Räikkä, fysiatria
”Nuorella lääkärillä on sykähdyttävän harvinaislaatuinen tapa kohdata vaativa kipupotilas”
”Ottaa varsinaisen tulosyyn lisäksi huomioon muutkin asiat ja huolehtii hoidon sekä paranemisen loppuun saakka”

Erikoislääkäri Laura Aroviita, syöpätaudit
”Ammattitaitoinen, hyvä ja empaattinen keskustelija”

Palkittavat yksiköt – asiakkaiden valinta

Silmätautien yksikkö
Yksikkö sai kehuja muun muassa hoitoon pääsystä myös päivystysaikoina, vastaanottoaikojen toteutumisesta ajallaan sekä henkilökunnan tavoitettavuudesta ilman rajattuja puhelinaikoja.

Kipupoliklinikka
Kipupoliklinikka on onnistunut hoitamaan asiakkaita erityisen joustavasti ja inhimillisesti. Henkilökunta muistaa kävijöiden sairaskertomukset tehden heidän olonsa arvokkaiksi ja erityisiksi.

Ihotautien poliklinikka
Ihotautien poliklinikka ja ihotautilääkäri Katja Vähävihu saivat useita esityksiä potilaan kokonaisvaltaisesta huomioimisesta.

Kunniamaininnat

Psykiatrian kokemusasiantuntijakoulutus, osastonhoitaja Jalmiina Nummelin ja apulaisosastonhoitaja Erja Forsman
”Nummelin ja Forsman ovat tehneet koulutuksen eteen ihan huipputyön. Ja se empatia ja ymmärrys, mitä heiltä ammattitaidon lisäksi löytyy, on ihan uskomaton.”

Osasto 5 A
”Olin muutama vuosi sitten osastolla 5A leikkauksessa ja viikonlopun aikana tuli vaikeita komplikaatioita ja minut lähetettiin Tampereelle. Olin melko huonossa hapessa, mutta hoitajat tekijät parhaansa ja sain heiltä mukaani myös matkalahjan, pehmonallen, jonka käteen he sitoivat myös rannekkeen ja ristivät hänet Eemeliksi. Paras KHKS:n muisto, joka kulkee mukanani. Nalle katselee minua yöpöydälläni.”

Lastenhoitaja Maarit Pihlajamäki ja kätilö Jenni Lehtovirta-Salo, osasto 1
”Vuosien aikana lukuisat yksikön toimijat ovat osaltaan vaikuttaneet nuorten opiskelijoiden tapaan kohdata asiakkaita ja perheitä kriittisissä elämäntilanteissa. On erittäin merkityksellistä, millaisen kohtaamisen mallin ohjaaja ammattiin kasvavalle opiskelijalle välittää. Kerta toisensa jälkeen opiskelijoiden palautteista nousevat tällä saralla erityisinä niminä esiin Maarit Pihlajamäki ja Jenni Lehtovirta-Salo.”

Vuoden kouluttajalääkäri – erikoistuvien lääkäreiden valinta

Hallintoylilääkäri Juhani Tavasti, ensihoito
Tavastilla on asennetta työhön ja opetukseen. Hän on mutkikkaidenkin asioiden opettajana selkeäsanainen, rauhallinen ja järjestelmällinen.

Apulaisylilääkäri Elina Laakso, neurologia
Laakso on kouluttajan selkeä ja systemaattinen. Hän perustelee opettamaansa tutkimustiedolla ja tekee käytännönläheisiä johtopäätöksiä.

Vuoden kouluttajayksikkö – opiskelijapalautteiden perusteella

Psykiatrian akuuttikuntoutusosasto P4K
Osasto P4K:lla pidetään tärkeänä opiskelijoiden perehdytystä ja ohjausta, ja siihen on panostettu viime vuosien aikana. Opiskelijaohjauskoulutuksen on käynyt 15 hoitajasta 11, mikä on upea panostus opiskelijaohjauksen laatuun.