Pihlajalinna laajentaa Forever-kaupalla kuntosalimaailmaan

Kuntosali

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottaja Pihlajalinna ostaa Forever-liikuntakeskusketjun. Samalla se laajentaa toimintaansa hyvinvointipalveluihin.

Forever-ketjussa on kaksitoista toimipistettä, joista Pihlajalinnalle siirtyy kymmenen. Pihlajalinna tulee omistamaan liikuntakeskuksista noin 70 prosenttia.

”Hyvinvoinnin edistäminen on terveydenhuollon tulevaisuutta. Sote-uudistuksen jälkeen yhä suurempi osa terveydenhuollosta siirtyy suoriteperusteisista palkkioista kiinteähintaiseen liiketoimintamalliin. Se tarkoittaa sitä, että meille ei makseta esimerkiksi yksittäisestä lääkärikäynnistä, vaan siitä, että huolehdimme ihmisen terveydestä”, sanoo Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen.

Ostettavien liikuntakeskusten liikevaihto oli viime vuonna yhteensä noin 17 miljoonaa euroa ja kannattavuus hyvä. Kaupalla ei ole olennaista vaikutusta Pihlajalinnan taloudellisiin tulevaisuudennäkymiin.

”Pihlajalinna omistajana tulee lisäämään asiakkaidemme palvelutarjontaa ja onnistumisen mahdollisuuksia entisestään”, kertoo Forever-ketjun perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Mustala. Hän jää toimitusjohtajaksi ja osakkaaksi liikuntakeskuksiin. ”On hienoa saada vahvaksi omistajaksi kotimainen terveyspalvelujen tuottaja”, Mustala iloitsee.