Tammikuun loistovire herätti HPK:n pudotuspelihaaveet

Hämeenlinnan Pallokerhon alkuvuoden hurja vire jääkiekkoliigassa on ällistyttänyt monet, sillä joukkueen mahdollisuuksia yltää kevään pudotuspeleihin pidettiin vielä vuodenvaihteessa käytännössä olemattomina.

Nyt Kerho on noussut kuitenkin alemman pudotuspeliviivan tuntumaan, ja helmikuukin käynnistyi voitolla. Joukkuetta ei tunnista enää samaksi ryhmäksi, joka valahti syyskaudella pahimmillaan jopa liigajumboksi.

– Spengler Cupista se rentous löytyi. Tappioita tuli, mutta paineettomassa tilassa itseluottamus kasvoi, koska huomasimme pärjäävämme koviakin joukkueita vastaan. Ajattelimme, että miksei sitten liigassakin, joukkueen kapteeni Otto Paajanen sanoo.

Paajasen mukaan vaikutusta on ollut myös sillä, että HPK teki loppuvuodesta pelatun Sveitsin turnauksen alla pieniä muutoksia pelitapaansa.

– Aiemmin pelimme oli enemmän seisoskelua keskialueella, mutta nyt olemme aktiviisempia hyökkäysalueella ja pyrimme riistoihin. Se on sujunut meillä hyvin, ja myös ylivoimapeli on toiminut hienosti.

Onnistuneita ryöstöretkiä

Myös HPK-kipparin oma peli on kulkenut mallikkaasti. Hän latoi tammikuussa seitsemän osumaa ja on ollut tärkeässä roolissa myös loistavasti toimineessa ylivoimassa.

– Alkuvuosi on menty kolmen pelin viikkotahdilla, joten ei tässä ole ehtinyt edes isommin miettiä omia suorituksia. Kun menee, niin menee. Hyvien jaksojen aikana tuntuu siltä, että asiat tapahtuvat kuin itsestään.

HPK on napsinut tällä kaudella pisteitä vieraskaukaloista enemmän kuin kotipeleistä. Tyhjin käsin Kerho on jäänyt tämän vuoden puolella vain kahdesti – ja molemmilla kerroilla Ritariareenassa.

– Tarkoituksena on pelata kotona samalla tavalla kuin vieraissa. Tuloksissa on osansa sattumallakin. Esimerkiksi Tappara-kotipeli oli meiltä hyvä, mutta hävittiin. Sitten taas vieraista on haettu voittoja huonoillakin esityksillä. Ei meillä mitään kotipeikkoa pitäisi olla.

Lauantaina HPK:n nousukunto joutuu kolmen matkapelin jälkeen kovalle koetukselle, kun Ritariareenaan saapuu vieraisille Helsingin IFK sarjan kärkijoukoista.

HPK-kapteeni Otto Paajanen