Influenssaepidemiä jyllää

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan influenssaepidemia on käynnissä. Tartuntoja on ilmoitettu kaikista sairaanhoitopiireistä ja kaiken ikäisiltä.

Tartuntatautirekisteriin ilmoitetuista influenssalöydöksistä suurin osa on ollut B-viruksia. Niiden määrä on jonkin verran tasaantunut.

Influenssalle tyypillistä on äkillinen ja raju alku, korkea kuume, vilunväristykset, päänsärky, lihassärky, huonovointisuus ja kuiva yskä. Nuha ei ole tavallista alkuvaiheessa. Ajankohdalle tyypillisesti on liikkeellä myös muita hengitystieinfektioita.

Hämeenlinnassa Viipurintien terveysasemalle on tullut runsaasti yhteydenottoja kurkkukivusta, yskästä, nuhasta ja päänsärystä kärsineiltä. Sairastuneet ovat kertoneet oireilun kestoksi jopa pari-kolme viikkoa. Osalta kurkkukipuisia on löytynyt angiinaa.