Vuoden parhaat palkitaan Iskelmä Gaalassa

Juha Tapio

Kahmiiko Juha Tapio tällä kertaa palkintoja Iskelmä Gaalassa? Kuva: Antti-Jussi Savolainen.

Iskelmä Gaala kokoaa perjantaina Tampere-taloon kotimaisen musiikin huippunimet. Tapahtuma on loppuunmyyty.

Tähtinä loistavat Antti Ketonen, Elias Kaskinen, Haloo Helsinki, Juha Tapio, Laura Närhi, Laura Voutilainen, Mikko Kuustonen, Neon 2, Olli Lindholm, Pate Mustajärvi, Samuli Edelmann, Suvi Teräsniska ja Mikko Harju.

Iskelmä Gaalassa palkitaan vuoden tulokas, vuoden yhtye, vuoden viihdyttäjä, vuoden albumi, vuoden iskelmä sekä vuoden nais- ja miesartisti. Palkinnot perustuvat Iskelmän kotisivuilla tammikuussa järjestettyyn vuosiäänestykseen. Siihen osallistui 28 000 ihmistä.

Tänä vuonna Iskelmä Gaalassa nostetaan esiin myös kappaleiden tekijöitä, kun 90 vuotta täyttävä Teosto on yhteistyökumppanina. Lisäksi luovutetaan Iskelmä Legenda -palkinto, jota yleisö on saanut äänestää Iltalehden nettisivuilla.

”Artistit arvostavat yleisön äänestämiä palkintoja ylitse muiden. Ja kun äänestänyt yleisö täyttää katsomon heti eturivistä lähtien, niin tunnelma on täydellinen”, kertoo Iskelmän ohjelmajohtaja Ari Ojala.

Palkintoja Iskelmä Gaalaan tulevat jakamaan muun muassa Miss Suomi Michaela Söderholm, golffari Minea Blomqvist, laulaja Jannika B ja Pikku G.