Tekonivelleikkaukset voivat siirtyä Coxan toiminnaksi

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri ja Tekonivelsairaala Coxa aloittavat selvitystyön. Se tähtää kantahämäläisen tekonivelleikkaustoiminnan siirtämiseen osaksi Coxaa.

”Coxa tunnetaan maanlaajuisesti tekoniveltoiminnan edelläkävijänä ja sinne hakeutuu potilaita koko Suomesta. Olemme olleet jo pitkään Coxan osakkaita ja nyt haluamme tuoda kehittämistoiminnan tulokset lähemmäksi kantahämäläisiä potilaita”, kertoo sairaanhoitopiirin johtaja Hannu Juvonen.

Tekonivelleikkauksia tehdään vuosittain Hämeenlinnassa noin 600 ja Forssassa noin 240. Selvitettävän liiketoimintakaupan toteutuessa ne tulisivat Coxan toiminnaksi. Henkilöstöä siirtyisi noin 20-40 työntekijää.

”Tässä yhteydessä selvitetään myös polikliinisen toiminnan tulevaisuus Riihimäen ja Forssan sairaaloissa”, Coxan toimitusjohtaja Tarmo Martikainen lupaa.