Ohitettavat ratkaisivat Lammilla historic-kisan

Janne Lindberg

Janne Lindberg ratissa. Kuva: Merita Mäkinen.

Historic Rally Trophy -sarjan avanneessa Lammin rallissa käytiin huipputiukka kisa nopeimman historic-kuljettajan tittelistä. Volkswagen Golfeilla perättäisillä numeroilla ajaneiden Janne Lindbergin ja Juha Laaksosen järjestyksen ratkaisivat lopulta hitaammat kilpailijat.

Lindberg ja Laaksonen kävivät alusta alkaen tiukkaa kisaa. Tervakosken Urheiluautoilijoiden Janne Lindberg teki toisella erikoiskokeella lyhyen hankikäynnin ja kuljettajien ero oli kolmen erikoiskokeen jälkeen 14,5 sekuntia. Nelosella Lindberg kutisti eron Kyrön Seudun Urheiluautoilijoita edustavaa Juha Laaksoseen 7,7 sekuntiin.

”Sanoin kartturille ennen 23,4 km:n mittaista päätös-EK:ta, että tämä on meidän kisa. Noin huimaa viimeistä pätkää en ole ennen ajanut, sen jälkeen piti kovakuntoisenkin miehen vetää pitkään henkeä. Ajettiin tiekartan ’mustalla karvalla’ lähes 50 sekuntia nopeammin kuin nuottiluokan Audi quattrolla voittanut Antero Laine, vaikka otettiin kaksi autoa kiinni. Ensimmäisestä päästiin melko nopeasti ohi, mutta toisen perässä köröteltiin maaliin”, harmitteli Lindberg kisan ratkaisseita tapahtumia.

Laaksonen hävisi EK-pohjat ajaneelle Janne Lindbergille vain 2,5 sekuntia, joten ykkössija pysyi Laaksosella 5,2 sekunnin erolla. Erikoiskokeen kolmanneksi nopein historic-kuljettaja hävisi Lindbergille jo 37,7 sekuntia. Tiukan kisan käyneet Laaksonen ja Lindberg olivat myös koko HRT-avauksen selvästi nopeimmat kuljettajat.

Historic Rally Trophy -sarjassa ajetaan kuusi osakilpailua. Sarjan toinen talviosakilpailu on 10. helmikuuta Ähtärissä. Touko–lokakuussa pisteistä ajetaan Mäntsälässä, Orimattilassa, Espoossa ja Urjalassa. Sarjan loppupisteisiin huomioidaan kunkin kilpailijan viisi parasta osakilpailua.

Janne Lindberg

TerUA:n Janne Lindberg oli tiukan sekuntikisan jälkeen historic-ralliavauksen toiseksi nopein kuljettaja. Kuva: Merita Mäkinen.