Kotiseututeko-palkittu Vexi Salmi on myös kuvataiteiden tukija

Hämeenlinna-Seura on myöntänyt Kotiseututeko-palkinnon ja -kunniamaininnan.

Kotiseututeko-palkinnon sai Veikko ”Vexi” Salmi. Hänet tunnetaan laulujen sanoittajana. Hämeenlinna-Seura haluaa nostaa esiin myös palkitun merkityksen kuvataiteiden tukijana. Vexi Salmi on lahjoittanut taidemuseon kokoelmiin tiettävästi yli 300 teosta. Parhaillaankin museossa voi tutustua Salmen taidekokoelmasta poimittuun saksalaisen ekspressionismin Rappiotaide-näyttelyyn.

Kotiseututeko-kunniamaininnan sai Kuvia menneiden vuosikymmenten Hämeenlinnasta -Facebook-ryhmä. Ryhmä on eräänlainen uusyhteisöllisyyden ilmentymä. Yli 8 500 jäsentä jakavat ryhmässä kuvia ja juttuja Hämeenlinnan historiasta menneiltä ajoilta ja myös nykyajasta.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.