Jumboksi pudonnut HPK hakee käännettä pelitapamuutoksesta

Odotukset kuluvalla kiekkokaudella pahasti alittanut Hämeenlinnan Pallokerho palasi uudeksivuodenaattona kotiin Sveitsin Davosista, missä joukkue osallistui Spengler Cupiin. Tuloksena kansainvälisestä turnauksesta oli kolme tappiota kolmesta ottelusta.

– Kaikin puolin hieno tapahtuma, mutta tulos jäi vajaaksi. Varsinkin jatkopaikan ratkaissut päätöstappio harmitti, koska ottelu oli voitettavissa, valmentaja Antti Miettinen harmitteli joukkueen kotiuduttua.

HPK lähti turnaukseen kehittämään omaa peliään. Tarkoituksena oli silti pelata vapautuneesti ja tuulettaa pääkoppaa uudessa ympäristössä.

– Muutimme loppuvuodesta pelitapaamme, ja turnauksesta löytyi paljon hyviä juttuja etenkin riistämiseen ja paineistamiseen, Miettinen sanoo.

Juuri kiekottomaan puolustamiseen HPK onkin hakemassa muutoksia kevätkaudeksi.

– Sitä on muutettu eniten. Pikkuisen aggressiivisemmin yritetään mennä paineeseen, kun on sen paikka. Lisäksi tapa puolustaa keskialueella, jos ei päästä paineeseen, on erilainen. Muutosten myötä myös kiekollinen hyökkääminen muuttuu tilanteissa, kun vastustaja saa purettua keskialueella tai pelaa meidän päätyyn.

Ajatukset arjen työssä

Kerhon syyskausi Liigassa oli kehno, sillä joukkue sortui pariin pitkään tappioputkeen ja alitti kaikki odotukset. Vaikka tappiot ovat olleet niukkoja, niitä on tullut paljon ja nuori joukkue on alisuorittanut usealla eri osa-alueella.

Ennen vuodenvaihdetta Kerho valahti jopa peränpitäjäksi muiden joukkueiden jatkettua sarjapelejä, joten kevään jatkuminen pudotuspeleissä vaikuttaa äärimmäisen epätodennäköiseltä.

– Eivät ajatukset jumbosijasta tietenkään kovin hyviä ole. Uskomme silti ehdottomasti, että kausi on vielä pelastettavissa, Miettinen sanoo.

– Nyt on tärkeintä keskittyä arjen työhön eli omaan suorittamiseen, pelin parantamiseen ja pelaajien kehittämiseen. Toivottavasti myös tulokset ovat parempia ja nousu alkaa siitä. Missään nimessä emme ole heittämässä lusikkaa nurkkaan.

Vuoden 2018 avausviikon otteluissaan HPK kohtaa keskiviikkona Ässät ja lauantaina Lukon kotona Ritariareenassa.

Avainsanat: